Дестинации в България, които всеки трябва да посети

дестинации в България: Рилски манастир

Здравейте на всички! Ето че пак намерих няколко свободни минути, за да пиша в блога си. Лятото вече идва с пълна сила, а с него и желанието ни да пътуваме и да опознаваме нови места. Това, което харесвам за България е, въпреки че страната ни е само 111 000 км, тя има изключително разнообразна природа. Имаме си море, няколко планини, езера, реки, ски писти, плажове, замъци и всичко, което човек би поискал.

В тази статия ще ви дам няколко идеи за дестинации, които можете да посетите през уикенда:

1) Рилския манастир – Място с богата история, сгушено във величествената Рила планина. Някога е било убежище на християнството, когато турците превземат България. Било непристъпно и усамотено място. Днес е една от най-популярните туристически дестинации.

2) Връх Вихрен – Връх Вихрен е вторият по височина връх в България. Почти 3000 метра. Истината обаче е, че Вихрен е доста по-труден за изкачване от Мусала.

3) Скачане с бънджи от Витиня – За тези, които са от София или преминават през прохода Витиня е страхотен шанс да се метнат с бънджи от Витиня. В някои от следващите постове ще обърнем внимание на други “непопулярни дестинации в България“.

This entry was posted in дестинации в България and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a comment